Nezávazná
poptávka

Trendy v oblasti stínící techniky na rok 2024

Automatizace ve stínění

Stínící technika se stala klíčovým prvkem v exteriérovém designu cílícím na vytváření příjemných prostředí, které mají nejen estetické, ale především funkční vlastnosti. S příchodem roku 2024 jsme svědky rychlého pokroku v oblasti automatizace ve stínící technice a zároveň se objevují nové produkty, které zlepšují uživatelský komfort a nabízejí inovativní funkce.

Hej Siri! Otevři pergolu! – Jedním z hlavních trendů pro rok 2024 je rostoucí použití automatizace ve stínící technice. K našim výrobkům dodáváme chytrou domácí automatizaci TaHoma od společnosti Somfy, která je nyní kompatibilní s předními hlasovými asistenty, například od Apple či Amazonu. Toto řešení umožňuje uživatelům ovládat rolety, žaluzie, bioklimatické pergoly apod. pomocí hlasových asistentů nebo chytrých telefonů. Tato automatizace přináší větší pohodlí, efektivitu a v kombinaci s různými čidly a senzory také možnost programování různých scénářů. Ty dovedou například ráno roztáhnout žaluzie dřív, než vůbec stihnete vyslovit zaříkadlo pro aktivaci hlasového asistenta.

Dalším nehasnoucím trendem jsou úspory a udržitelnost. Odolné a dlouhotrvající materiály, zejména hliník, ze kterého naše produkty vyrábíme je v kombinaci s práškovým lakováním udržitelný a nestárnoucí. To jsou vlastnosti, které jdou ruku v ruce s úsporami na vytápění a klimatizaci, které přináší stínící technika Vašemu domovu. Díky správně nastavené automatizaci se Vaše úspory ještě znásobí.

Kdo šetří, má za tři! Zde jsou tři top produkty ve stínící technice pro rok 2024.

Chytré rolety a venkovní žaluzie: Už nemusíte topit pánu Bohu do oken, jelikož tyto produkty mohou být vybaveny senzory pro měření intenzity světla a teploty, což umožňuje automatické ovládání a optimalizaci prostředí v místnosti. Předokenní žaluzie spolehlivě odráží sluneční paprsky či mrazivé větrné poryvy. S rostoucími cenami energií je za nás toto opravdu top produkt pro rok 2024.

Bioklimatická pergola: Stále populárnější a nestárnoucí kráska, která reaguje na změny počasí a poskytuje optimální ochranu před sluncem a deštěm. Bioklimatická pergola tak dokáže efektivně bránit přehřívání HS portálů a teras a šetří tak práci vaší klimatizace.

Skleněná pergola: Moderní designová volba, která vyzdvihává eleganci skla a v kombinaci se střešní roletou zajistí komfort a úspory jak v letních měsících, kdy stíní, tak v zimním období, kdy naopak pustí světlo a teplo do interiéru. Zasklená pergola je tím správným řešením do každého měsíce.

Pro rok 2024 očekáváme, že automatizace ve stínící technice bude pokračovat v rychlém rozvoji a že nové technologické inovace a produkty budou dále zlepšovat uživatelský zážitek a vytvářet příjemné prostředí bez nutnosti ovládat každý jeden pohyb.

Související produkty

Sdílejte tento příběh, vyberte si platformu!