Nezávazná
poptávka

Na co si dát pozor při výběru bioklimatické pergoly?

Bioklimatická pergola se stává stále oblíbenějším doplňkem zahrad a teras. Nabízí příjemný stín a ochranu před nepříznivým počasím, ale zároveň umožňuje cirkulaci vzduchu a světla. Pokud uvažujete o pořízení nejen bioklimatické pergoly, je důležité zvážit několik faktorů, abyste si vybrali tu pravou.

1. Materiál

  • Hliník je odolný a bezúdržbový materiál, který je ideální pro venkovní použití. Důležitým faktorem při výběru bioklimatické pergoly je množství použitého materiálu na pergole. Přínosné tak může být vidět řez pergoly a stojin. 
  • Dalším důležitým faktorem je extrudovanost profilů a jejich kvalitní povrchová úprava vzniklé za pomocí certifikovaných práškových laků.

2. Velikost a umístění:

  • Velikost pergoly: Zvolte pergolu, která bude mít dostatečnou velikost pro váš venkovní prostor a počet osob, které ji budou používat. Nezapomeňte zohlednit i prostor pro nábytek a rostliny.
  • Umístění pergoly: Pečlivě zvažte, kam pergolu umístíte. Měla by být umístěna tak, aby poskytovala stín a ochranu tam, kde ji nejvíce potřebujete. Ideálním umístěním jsou tedy jihozápadní strany teras. 

3. Odtokový systém:

  • Důležitý je systém odvádění dešťové vody. Pergola MeriDiem Bio přináší spolehlivou ochranu proti dešti. Lamely v uzavřené poloze skvěle těsní, žlab v lamele je také dostatečně prostorný. Odtok je elegantně schován ve stojině a lze jej napojit např. na retenční nádrž.

4. Příslušenství:

  • Nejen bioklimatickou pergolu je možné doplnit o řadu příslušenství, a to i dodatečně. Pokud si nejste jisti, zda některé z příslušenství využijete, je možné realizaci odložit na později. Ať už se jedná o screenové rolety, fixní či posuvné zasklení, ale také i větrný či dešťový senzor.

5. Cena:

  • Cena pergol se liší v závislosti na materiálu, velikosti, typu stínění a dalších faktorech. Je proto důležité si předem stanovit možný rozpočet.

6. Dodavatel:

  • Vyberte si spolehlivého dodavatele s dobrými referencemi. Naším standardem je poskytnutí odborného poradenství, technické konzultace na místě realizace, vyhotovení technického výkresu a především kvalitní instalací pergoly.

Tip: Před nákupem bioklimatické pergoly si prohlédněte jeden z našich showroomů, abyste se seznámili s různými typy a materiály pergol.

Související produkty

Sdílejte tento příběh, vyberte si platformu!